dimecres, 6 de novembre del 2013

Dia 18: Cuina de tardor amb productes de la terra




Les temperatures baixen. El sol no acaba de pujar. La nit s’allarga. El cos ens reclama consol davant de tant desgavell, quan encara té en la memòria els refrescos presos a les terrasses d’estiu.

La tardor s'ha fet poema

per parlar-nos a cau d'orella

de carbasses, foc i nous,

de castanyes, fum i panses,

de molsa humida, suro i fred,

de ruixats i grans ventades.
  


La solució, com en moltes ocasions, està en la natura. En els productes de la terra. La seva preparació i decocció traslladen al nostre paladar i al nostre organisme els elements que el sol i la pluja han fet créixer. Recuperem les forces dels aliments arrencats a la terra.
Els bons productes de la terra
La sopeta que ens escalfa l'ànima







   





La Maria Pilar Ibern, Gavina, que us saluda mentre pren un còctel,
Foto: La Contra de La Vanguardia 2011
ens torna a visitar per recordar-nos o fer-nos descobrir l’amplada dels aromes, textures, sabors i emocions que emanen d’una crema de carbassa, d’uns bolets tractats amb carinyo en una cassola d’arròs, de les amanides tèbies.

Com el paisatge, la tardor a la cuina es torna acollidora i càlida, variada i acolorida.



Dissabte 16 de novembre, anem més enllà d’un curs de cuina. Soparem aquests plats i d’altres que haurem après a preparar. Ho regarem amb un vi d’Alella, nascut de pansa blanca. I en farem una experiència compartida, ja que el sopar serà també per a aquells que hi vulguin portar un acompanyant. Tota la informació del curs i del sopar aquí.
Aquí trobareu tot sobre la Gavina la qual ha estat guardonada 3 vegades amb el premi Gourmand Cookbook. 

Us podeu informar i inscriure a l’Escola d’Art de Sant Julià de Lòria, per telèfon al 744-044 o per correu electrònic a infoart@comusantjulia.ad. Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada