dijous, 20 de juny del 2013

DIA 15: EL SENYOR DELS CUPCAKES -TRILOGIA DOLÇA - CAPÍTOL 2 - QUATRE MASSES-

Guille Cervera, el senyor dels cupcakes, ofereix el curs Cupcakemania dins les Jornades Lauredicanes juny de 2013. Inspirades en l'exposició "Hiperrealisme, avui" Museu del Tabac, 13 de juny al 20 d'octubre de 2013.


Cupcakes en un tupper preparats durant el curs
Cupcakemania
Sextet ràpid  per al primer cupcake que trobi



Exquisits bocins de cel gloriós,

de totes textures, sabors i  colors

Zigzagueja amunt, el frosting sucós.

Dolça bagatel·la, prova de mestria,

és aquesta xica joia de rebosteria. Guaita!

que en mirar-la, més dolça és la vida.

Cassoles I+D 
20 juny de 2013 



 



El curs de Guille Cervera a l'espai cuina de l'escola d'Art està deixant imatges inspiradores, llegiu sinó els versos que hem escrit en veure la foto. Imatges de molts alumnes atents a les indicacions del professor,
que es descriu més com a "postrer" (sic)que com a pastisser. I és que ell prepara postres, la retaguàrdia de l'àpet, la festa de clausura amb traca i mocador, del festival dels sentits. I per a ell, el cupcake pot ser perfectament assimilat  a un postre. I és que la massa no ha de ser obligatòriament la d'una magdalena o d'un muffin. Els alumnes de Cupcakemania han après a preparar 4 masses diferents.








Aquí les teniu:

1.- CORNMEAL CUPCAKE (Cupcake de blat de moro)
INGREDIENTS (14 CUPS)
Cupcakes fets a l'escola d'Art
160gr farina de blat

160gr farina de blat de moro                                          
6gr sal
24gr llevat químic “Royal”                                                                    
134gr sucre
3un ous
120gr mantega pomada
236gr llet o buttermilk
PROCEDIMENT
Barrejar les farines amb el llevat químic i la sal i reservar.
Separar els rovells de les clares dels ous.
Barrejar els rovells amb el sucre amb una varilla elèctrica.
Afegir la mantega pomada poc a poc.
Apretar les clares d’ou a punt de neu.
Barrejar les clares apretades (muntades) amb la barreja de rovells, amb una llengua pastissera, poc a poc.
Afegir la llet o buttermilk.
Afegir la barreja de farines.
Disposar la barreja en els motllos a ¾ de la seva capacitat i fornejar girant els motllos a mitja cocció.
Temps de cocció, +/- 20 minuts o punxar un escuradents fins que surti sec.
Temperatura de cocció 180ºC.
Per fer Buttermilk (sèrum de llet), solament cal barrejar 250gr de llet semi-desnatada o desnatada amb 15gr de suc de llimona. Deixar reposar 10 minuts a temperatura ambient i ja es pot fer servir.


2.- BUTTERMILK CUPCAKE (Cupcake de llet)
 

INGREDIENTS (28 CUPS)
170gr farina de blat
330gr cake flour (283gr farina de blat + 46gr de maizena)
6gr bicarbonat alimentari
22gr llevat químic “Royal”
4gr sal
250gr mantega pomada                           
Explicacions abans de les pràctiques

500gr sucre blanc
5un ous
3un rovells
470gr suero de llet
8gr essència de vainilla
PROCEDIMENT
Barrejar les farines amb la maizena, el bicarbonat, el llevat i la sal. Reservar.
Barrejar la mantega amb el sucre amb varilles elèctriques.
Quan augmenti el seu volum afegir els ous, un a un. Seguidament afegir els rovells, un a un.
Mesclar aquesta barreja amb les farines i el suero de llet de forma alterna (una mica de cada un fins que estigui tot barrejat).
Finalment afegir l’estracte de vainilla.
Disposar la barreja en els motllos a ¾ de la seva capacitat i fornejar girant els motllos a mitja cocció.
Temps de cocció, +/- 25 minuts o punxar un escuradents fins que surti sec.
Temperatura de cocció 170ºC.





 3.-DEVIL’S FOOD CUPCAKE (Cupcake del diable)
Pràctiques desprès de l'explicació
 
INGREDIENTS (12 CUPS)
135gr xocolata negra 70-75%
120gr ametlla mòlta
3un. ous
20gr farina
50gr sucre
50gr mel
10gr llevat químic “Royal”
4gr oli d’oliva suau
PROCEDIMENT
Fondre la cobertura de xocolata al microones en intervals de 30 segons.
Barrejar la farina, ametlla mòlta i el llevat químic.
Separar els rovells de les clares dels ous.
Emulsionar els rovells amb el sucre i la mel.
Afegir l’oli d’oliva.
Apretar (muntar) les clares d’ou i barrejar-les amb el component anterior.
Afegir la barreja de farines.
Disposar la barreja en els motllos a ¾ de la seva capacitat i fornejar girant els motllos a mitja cocció.
Temps de cocció, +/- 20 minuts o punxar un escuradents fins que surti sec.
Temperatura de cocció 180ºC.



APPLESAUCE CINNAMON CUPCAKE (de poma i canyella)

 
INGREDIENTS (18 CUPS)
220gr farina
5gr bicarbonat
4gr sal
2gr canyella
1 polsim de nou moscada
115gr mantega pomada
1gr clau d’olor mòlt
225gr sucre blanc
100gr sucre de canya                                                     
4un ous
150gr compota de poma
80gr nous aixafades
PROCEDIMENT
Barrejar la farina amb el bicarbonat, la sal, la canyella, la nou moscada i el clau d’olor. Reservar.
Emulsionar la mantega amb els sucres.
Afegir els ous, un a un.
Afegir la compota de poma
Mesclar aquesta barreja amb les farines, poc a poc.
Afegir les nous a mà.
Disposar la barreja en els motllos a ¾ de la seva capacitat i fornejar girant els motllos a mitja cocció.
Temps de cocció, +/- 25 minuts o punxar un escuradents fins que surti sec.
Temperatura de cocció 175ºC.

Receptes de Cupcakemania 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada