dimarts, 5 de març del 2013

Dia 6 L'ESPAI CUINA PER A INFANTS



 Avui és temps de cuina, poesia i art pels infants

Les Menines de Velázquez revisitades per Imaginarium








Festa al rebost


Avui al rebost
hi ha festa completa:
aquest vespre l'All
es casa amb la Ceba.
 
Hi ha acudit la flor 
de la parentela, 
I lo més granat de llurs coneixences.  
Vestida de blanc 
la Sal s'hi presenta,
la du de bracet
son marit el Pebre.
L'Oli compareix 
dintre de la gerra, 
i el Vinagre acut   
en sitra lluenta.  
El Sucre es remou 
dintre la sucrera, 
els xics Moixernons  
arriben per rengles.

 (Apel·les Mestres)

 
Ens apropem a un espai obert, sorprenent i divertit. Serà el sisè cop que l’Escola d’Art es converteixi en l’Espai cuina per a infants. És però el primer cop que en parlem en aquest blog. Així que hi posarem un xic suplementari de carinyo –ja sabem que és una barbarisme- 

La nutricionista Alba Reguant, presidenta del col·legi de Dietistes i Nutricionistes d’Andorra,  explica als infants de 6 a 12 anys què es menja, 
L'Alba Reguant amb dues alumnes
d’on surt, com es prepara, com es menja i sobretot, com els ajuda a créixer. La infància pot ser moltes coses: dolça, crua, divertida,complicada, estimada, desafectada...en funció de cada infant i de les circumstàncies del seu entorn. Però a més de tot això, porta una càrrega afegida: el creixement. Físic, emocional i intel·lectual. Una nutrició correcte és un maó important en la construcció de la persona. Per poder créixer, les proteïnes són essencials. L’Alba Reguant explicarà als assistents el perquè. Ara no farem spoiler aquí. 
En tot cas, es tastaran, oloraran, tocaran i cuinaran la carn, el peix,dels llegums i els fruits secs, fonts tots ells de proteïnes.

En els propers dies, coneixerem més detalls d'aquest espai de cuina per a infants.

Ara, us deixem amb una mostra d'art que arrenca somriures i reflexió. Els infants són receptors privilegiats de l'art, no pateixen dels filtres que els adults posem entre nosaltres mateixos i les emocions i l'art. I Quan sabem que una cosa és art? Què és l'ART?

Retrat cubista de Picasso revisitat per Imaginarium
La resposta la va donar Jean Baudrillard: "sabem que quelcom és art perquè ens afecta". Si la imatge d'uns infants concentrats en la preparació del menjà ens arrenca un somriure, aquesta imatge és art. Si un pastís provoca una alegria és art. Si la cuina ens interessa i ens fa ser creatius, també és art. I, al final, som a l'Escola d'Art, no? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada