divendres, 24 de maig del 2013

DIA 12 Canòlich: patchwork a l'escola d'Art i truites de murgues pel camí

Puig que sou la protectora
de Laurèdia i ses contorns
de Canòlic Reina Santa
empareu vostres devots

1a estrofa dels goigs de la mare de Déu de Canòlich



L'escola d'Art, com no podia ser d'altre manera, va recordar la festa en honor a la patrona de la parròquia amb un taller especial. "Canòlich de patchwork".


Com sempre, les propostes de cursos de manualitats reben una bona acollida i el patchwork, la tècnica que consisteix en treballar peces de diferents teixits, per acabar fent-ne un elements decoratiu, d'ús domèstic o fins i tot complement de moda, va comptar amb un alumnat dedicat a seguir les instruccions de Lourdes Bassaganya.


 Però com que aquest bloc i l'escola d'Art tenen certa vocació per la gastronomia, quan no és directament la gormanderia,  la festivitat de Canòlich ens porta a parlar d'una de les especialitats que acompanyen les hores d'estada prop del santuari. De bon menjar no en falta. Podríem parlar dels embutits, del bon vi i de les costellades, però existeix una delicada i humil delícia que mereix sortir a la llum d'aquest bloc:

LA TRUITA DE MURGUES

Es tallen les murgues a trossos si són grosses, o es deixen senceres si són petites, després d'haver-les netejat bé si són fresques, o d'haver-les rehidratat si són seques,  i es posen a fregir en una paella, amb una mica d'oli i salpebrades. Hi afegim els ous batuts amb ritme i energia. I quallem la truita, poc, si no teniu manies, perquè una bona truita ha de ser una mica bavosa.
 







Però les possibilitats culinàries de les murgues són variades i generoses. Hem buscat per vosaltres  algunes adreces inspiradores: cuinagenerosa   lestevesreceptes.cat   catbolet.com












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada