"Taques" Ramon Aumedes -març 2012- |
Il·lustració pertanyent a Bibliopoemes.blogspot.com |
Arriba el moment de celebrar la Pasqua:
La mona de Pasqua
Amb cor de pa de pessic,
de gust suau com caramel,
quan li clavo queixalada,
sembla que mastegui el
cel.
Coronada amb un gran ou,
amb pollets i una
gallina,
vestida de xocolata
és llaminadura fina.
Visca la mona de pàsqua!
Aquest pastís tan preuat,
que agrada a grans i
petits
i en un no res és menjat.
Lola Casas
Aquells que ens seguiu, sabeu que aquest és un espai on art i gastronomia no es poden separar.
No poden deixar passar l'ocasió de parlar de la cuina d'aquesta època de l'any. És una cuina marcada per la tradició i pel calendari religiós. Podem trobar gran quantitat de receptes per plats propis d'aquestes dates. Us recomanem la xarxa social de cuina Receptes.cat per la gran quantitat de receptes que hi trobareu.
En Domingo, cuiner entusiasta d'aquest producte, revela per als lectors de cursetdecuina.blogspot.com la seva recepta per als lloms de bacallà que ha rebut. Molt adequada per a Setmana Santa i amb la qual destaca les qualitats del producte. Preneu nota:
Ingredients:
- Uns talls de llom de bacallà Skrei -tants com comensals-
- Un grapadet de panses
- Un grapadet de pinyons
- Alls tendres
- Mel
- Un got de vi blanc ( En Domingo Núñez aconsella el Txacolí)
Preparació:
- Salem el peix ( no oblidem que és Skrei fresc)
- Posem un raig d'oli d'oliva a escalfar a la paella
- Quan sigui calent, marquem, és a dir, passem ràpidament cada banda del tall de llom que volguem servir per sellar la carn del bacallà i que més tard no ens quedi sec.
- Retirem el bacallà i en la mateixa paella afegim si cal una mica més d'oli d'oliva i hi saltegem els alls tendres, les panses i els pinyons. El pas següent és abocar el got de vi blanc i deixar reduir-ho tot plegat amb un raig de mel. Quan el conjunt hagi reduït, els lloms de bacallà i la salsa poden reunir-se per anar junts al plat. En Domingo creu que uns pebrots saltejats poden ser una bona companyia per aquesta recepta.
Art, vida social, tradicions i cuina són branques del mateix arbre |
No poden deixar passar l'ocasió de parlar de la cuina d'aquesta època de l'any. És una cuina marcada per la tradició i pel calendari religiós. Podem trobar gran quantitat de receptes per plats propis d'aquestes dates. Us recomanem la xarxa social de cuina Receptes.cat per la gran quantitat de receptes que hi trobareu.
En Domingo, cuiner entusiasta d'aquest producte, revela per als lectors de cursetdecuina.blogspot.com la seva recepta per als lloms de bacallà que ha rebut. Molt adequada per a Setmana Santa i amb la qual destaca les qualitats del producte. Preneu nota:
Ingredients:
- Uns talls de llom de bacallà Skrei -tants com comensals-
- Un grapadet de panses
- Un grapadet de pinyons
- Alls tendres
- Mel
- Un got de vi blanc ( En Domingo Núñez aconsella el Txacolí)
Preparació:
- Salem el peix ( no oblidem que és Skrei fresc)
- Posem un raig d'oli d'oliva a escalfar a la paella
- Quan sigui calent, marquem, és a dir, passem ràpidament cada banda del tall de llom que volguem servir per sellar la carn del bacallà i que més tard no ens quedi sec.
- Retirem el bacallà i en la mateixa paella afegim si cal una mica més d'oli d'oliva i hi saltegem els alls tendres, les panses i els pinyons. El pas següent és abocar el got de vi blanc i deixar reduir-ho tot plegat amb un raig de mel. Quan el conjunt hagi reduït, els lloms de bacallà i la salsa poden reunir-se per anar junts al plat. En Domingo creu que uns pebrots saltejats poden ser una bona companyia per aquesta recepta.
Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada