Curs de pastisseria amb Thermomix a l'Escola d'Art
http://www.santjulia.ad/es/escola-dart
La Thermomix està molt bé. És pràctica i fa tot de coses per tal que la cuina resulti més fàcil. Però cal saber fer anar l'aparell en qüestió. Aquí entra la Maria Laínez. L'Escola d'Art ha organitzat un curs pràctic de 3 hores per aprendre a fer petites meravelles ensucrades amb aquest estri. Ara bé, com la pròpia Maria insisteix, les seves receptes són també per a qui no té un super robot a la cuina i s'ha d'espavilar amb la batedora de tota la vida.
Al cartell promocional del curs apareixen colorits macarons parisencs -una foto per retre homenatge a aquesta dolçor aèria i delicada-
Macarons parisencs, lleugers i perfumats de mil maneres |
i cupcakes - guardem un segon de silenci davant aquesta proposta més densa .....-
Però la Maria s'ha apropat aquest cop a una pastisseria més aviat ancorada en el calendari: bunyols de quaresma, cruixents per a la mona de pasqua...també ha sorprès els alumnes amb alguna recepta on la farina de blat desapareix en favor de la textura dels cigrons, una forma de treballar la pastisseria fent-la apta per als celíacs.
La Maria vol que destaquem una recepta: els bunyols de quaresma. Un perill, un vici. No pots menjar-ne només un...tan sucosos i cruixents a la vegada gràcies als granets de sucre...D'anís, farcits de crema o de nata, els bunyols són uns dels dolços més tradicionals en el nostre calendari.
Versió A: Recepta per a posseïdors d'una Thermomix:
Recepta original facilitada per María Laínez |
Versió B: Recepta tradicional per a posseïdors de batedores i culleres
Ingredients
125 g de llet
125 g d'aigua
110 g de mantega
1 polsim de sal
1 polsim de sucre
125 g d'aigua
110 g de mantega
1 polsim de sal
1 polsim de sucre
150 g de farina
3 ous
sucre per empolsar
3 ous
sucre per empolsar
Poseu en un cassó al foc, la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre.
Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé durant 2 o 3 minuts. Tot seguit, retireu el cassó del foc i poseu-hi els ous un a un, sense deixar de remenar.
A continuació, poseu la massa en una mànega, traeieu-ne petites porcions i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i calent.Finalment, poseu el sucre per sobre dels bunyols i ja els podeu servir.
Sort amb la preparació! De moment, us deixem amb aquests versos:
Acompanyats o sols,
que bons són els bunyols!
Si són ben ensucrats,
te'ls menges a grapats.
I si no ho són, també,
que sempre venen bé.
Sucats en llet fan clar
qualsevol esmorzar.
Miquel Martí i Pol. "Bunyols". Bon
profit!. Barcanova 1999
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada