Mireia Anglada |
Mireia Anglada va passar per l'escola d'Art i ens va deixar aquest poema dedicat a les papil·les gustatives sensibles.
En Les Fleurs du Mal, Baudelaire va incloure l'Invitation au voyage.
Dos formes de poesia, un en una cullera i un altre sobre el paper, per a portar-nos més enllà dels murs de l'estància on ens trobem.
Charles Pierre Baudelaire |
L'invitation au voyage (cliqueu per la versió sencera)
...
Les plus rares fleurs
Mêlant leurs odeurs
Aux vagues senteurs de l'ambre,
Les riches plafonds,
Les miroirs profonds,
La splendeur orientale,
Tout y parlerait
Mêlant leurs odeurs
Aux vagues senteurs de l'ambre,
Les riches plafonds,
Les miroirs profonds,
La splendeur orientale,
Tout y parlerait
Els sabors dels ingredients ens conviden a viatjar |
Sa douce langue natale.
Là, tout n'est qu'ordre et beauté,
Luxe, calme et volupté.
Luxe, calme et volupté.
...
Qu'ils viennent du bout du monde.
— Les soleils couchants
Revêtent les champs,
Les canaux, la ville entière,
D'hyacinthe et d'or;
Le monde s'endort
Dans une chaude lumière.
— Les soleils couchants
Revêtent les champs,
Les canaux, la ville entière,
D'hyacinthe et d'or;
Le monde s'endort
Dans une chaude lumière.
Traducció al català:
(Cliqueu aquí per versió sencera)
Tot, allà, és ordre i beutat,
luxe, calma i voluptat. Llustrosos moblats,
pels anys patinats,
ens ornarien la cambra;
flors de rars colors
mesclant les sentors
als vagues perfums de l’ambre,
opulents plafons,
els miralls pregons,
l’oriental espectacle,
parlaria tot al cor,
mot a mot
i en secret, un dolç vernacle....
La Mireia Anglada va oferir una mostra de les immenses possibilitats que la imaginació culinària ens proporciona. El seu talent va beure de les experiències viscudes prop de diferents mags de la física i la química de l'obrador de cuina.
Primer, Ferran Adrià al laboratori del Bulli
Va seguir Pierre Hermé ( mag dels macarons, i fill privilegiat de la casa Ladurée)
al costat del seu binomi, Mickaël Marsollier
Tot, allà, és ordre i beutat,
luxe, calma i voluptat. Llustrosos moblats,
pels anys patinats,
ens ornarien la cambra;
flors de rars colors
mesclant les sentors
als vagues perfums de l’ambre,
opulents plafons,
els miralls pregons,
l’oriental espectacle,
parlaria tot al cor,
mot a mot
i en secret, un dolç vernacle....
La Mireia Anglada va oferir una mostra de les immenses possibilitats que la imaginació culinària ens proporciona. El seu talent va beure de les experiències viscudes prop de diferents mags de la física i la química de l'obrador de cuina.
Primer, Ferran Adrià al laboratori del Bulli
Va seguir Pierre Hermé ( mag dels macarons, i fill privilegiat de la casa Ladurée)
al costat del seu binomi, Mickaël Marsollier
El resultat: el domini de la delicadesa en els plats petits i intensos, fet per moments de felicitat i de bona companyia. Aquí teniu una de les receptes que va ensenyar als alumnes del curs de tapes del dia 27 de febrer, quan la ruta de la Tapa està a punt d'arrencar:
Vieires saltejades amb mantega avellana i amanida d’algues
Ingredients
20 vieires petites
100 grams de mantega
Enciam de mar rehidratat –algues-
Wakame
Sèsam torrat
Escalfar una paella i daurar de cada banda les vieires
amb una mica de mantega. Convé que la mantega estigui una mica daurada sense
però, que arribi a cremar-se. Amanir les algues amb el suc de llima, l’oli i el
sèsam.
Col·locar en una cullera una vieira calent i salsejar-la
amb una mica de mantega amb els pòsits de la cocció de les vieires. Refrescar
tot plegat amb l’amanida d’algues.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada