divendres, 28 de febrer del 2014

Dia 22: La destil·lació de les tapes: una invitació per viatjar

Mireia Anglada
                                        
Mireia Anglada va passar per l'escola d'Art i ens va deixar aquest poema dedicat a les papil·les gustatives sensibles. 




En Les Fleurs du Mal, Baudelaire va incloure l'Invitation au voyage. 

Dos formes de poesia, un en una cullera i un altre sobre el paper, per a  portar-nos més enllà dels murs de l'estància on ens trobem.
Charles Pierre Baudelaire

L'invitation au voyage (cliqueu per la versió sencera)
...
Les plus rares fleurs
Mêlant leurs odeurs
Aux vagues senteurs de l'ambre,
Les riches plafonds,
Les miroirs profonds,
La splendeur orientale,
Tout y parlerait                                                        
Els sabors dels ingredients ens conviden a viatjar
À l'âme en secret
Sa douce langue natale.

Là, tout n'est qu'ordre et beauté,
Luxe, calme et volupté.
... Qu'ils viennent du bout du monde.
— Les soleils couchants
Revêtent les champs,
Les canaux, la ville entière,
D'hyacinthe et d'or;
Le monde s'endort
Dans une chaude lumière.


 Traducció al català: (Cliqueu aquí per versió sencera)
Tot, allà, és ordre i beutat,
luxe, calma i voluptat.
Llustrosos moblats,
pels anys patinats,
ens ornarien la cambra;
flors de rars colors
mesclant les sentors
als vagues perfums de l’ambre,
opulents plafons,
els miralls pregons,
l’oriental espectacle,
parlaria tot al cor,
mot a mot
i en secret, un dolç vernacle...
.


 
La Mireia Anglada va oferir una mostra de les immenses possibilitats que la imaginació culinària ens proporciona. El seu talent va beure de les experiències viscudes prop de diferents mags de la física i la química de l'obrador de cuina. 

Primer, Ferran Adrià al laboratori del Bulli


 Va seguir Pierre Hermé ( mag dels macarons, i fill privilegiat de la casa Ladurée)




 al costat del seu binomi, Mickaël Marsollier






El resultat: el domini de la delicadesa en els plats petits i intensos, fet per moments de felicitat i de bona companyia. Aquí teniu una de les receptes que va ensenyar als alumnes del curs de tapes del dia 27 de febrer, quan la ruta de la Tapa està a punt d'arrencar:

Vieires saltejades amb mantega avellana i amanida d’algues



Ingredients

Imatge d'una altre de les tapes proposades


20 vieires petites

100 grams de mantega

Enciam de mar rehidratat –algues-

Wakame

Suc de llima  
Safata el·laborada pels alumnes del curs
Oli d’oliva

Sèsam torrat



Escalfar una paella i daurar de cada banda les vieires amb una mica de mantega. Convé que la mantega estigui una mica daurada sense però, que arribi a cremar-se. Amanir les algues amb el suc de llima, l’oli i el sèsam.

Col·locar en una cullera una vieira calent i salsejar-la amb una mica de mantega amb els pòsits de la cocció de les vieires. Refrescar tot plegat amb l’amanida d’algues.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada